سفارش تبلیغ
صبا ویژن

قالب وبلاگ

قالب پارسی بلاگ

بازی آنلاین

آپلود سنتر

آپلود عکس

برگ بلاگ

صفحه نخست

ایمیل ما

آرشیو مطالب

لینک آر اس اس

عناوین مطالب وبلاگ

پروفایل مدیر وبلاگ

طراح قالب

:: صفحه نخست
::
ایمیل ما
::
آرشیو مطالب
::
پروفایل مدیر وبلاگ
::
لینک آر اس اس
::
عناوین مطالب وبلاگ
::
طراح قالب


نویسندگان :
::

آمار بازدید :

:: تعداد بازدیدها:
:: کاربر: Admin







پیام مدیریت وبلاگ : با سلام خدمت شما بازدیدکننده گرامی ، به وبلاگ من خوش آمدید .لطفا برای هرچه بهتر شدن مطالب این وبلاگ ، ما را از نظرات و پیشنهادات خود آگاه سازید و به ما در بهتر شدن کیفیت مطالب وبلاگ کمک کنید .


آغاز خلافت امیرالمومنین علی بن ابی طالب (ع) بر مسلمانان

بیعت با امیرالمومنین:

ابومخنف در کتاب «الجمل» می‏نویسد:

پس از قتل عثمان اجتماع عظیمی از مسلمانان در مسجد تشکیل شد، به نحوی که مسجد لبریز از جمعیت گردید. هدف از اجتماع تعیین خلیفه بود. شخصیتهای بزرگی از مهاجرین و انصار، مانند عمار و ابوالهیثم بن التیهان و رفاعة بن رافع و مالک بن عجلان و ابوایوب انصاری و... نظر دادند که با علی بیعت کنند. بیش از همه عمار درباره‏ی علی سخن گفت و ازآن جمله بود که: شما وضع خلیفه‏ی پیشین را دیدید. اگر زود نجنبید ممکن است به سرنوشتی مانند آن دچار شوید. علی شایسته ترین فرد برای این کار است و همگی از فضایل و سوابق او آگاهید. در این هنگام همه‏ی مردم یک صدا گفتند: ما به ولایت و خلافت او راضی هستیم. آن وقت همه از جا برخاستند و به خانه‏ی علی ریختند.

عید غدیر خم

بیعت انقلابیون با امیرالمومنین*

بعد از مرگ عثمان، با آنکه برخی عوامل نزدیک بود امام علیه السلام را برای بار چهارم از خلافت محروم سازد، قدرت انقلابیون و پشتیبانی افکار عمومی از آنان عوامل منفی را بی اثر ساخت و یاران رسول اکرم صلی الله علیه و آله به صورت دسته جمعی رو به خانه‏ی علی (ع) آوردند و به آن حضرت گفتند که برای خلافت شخصی شایسته تر از او نیست1

ابومخنف در کتاب «الجمل» می‏نویسد:

پس از قتل عثمان اجتماع عظیمی از مسلمانان در مسجد تشکیل شد، به نحوی که مسجد لبریز از جمعیت گردید. هدف از اجتماع تعیین خلیفه بود. شخصیتهای بزرگی از مهاجرین و انصار، مانند عمار و ابوالهیثم بن التیهان و رفاعة بن رافع و مالک بن عجلان و ابوایوب انصاری و... نظر دادند که با علی بیعت کنند. بیش از همه عمار درباره‏ی علی سخن گفت و ازآن جمله بود که: شما وضع خلیفه‏ی پیشین را دیدید. اگر زود نجنبید ممکن است به سرنوشتی مانند آن دچار شوید. علی شایسته ترین فرد برای این کار است و همگی از فضایل و سوابق او آگاهید. در این هنگام همه‏ی مردم یک صدا گفتند: ما به ولایت و خلافت او راضی هستیم. آن وقت همه از جا برخاستند و به خانه‏ی علی ریختند.2

آن حضرت، در خطبه‏ی شقشیقه، ازدحام مهاجرین و انصار را در موقع ورود به خانه‏اش چنین توصیف می‏کند:

مردم مانند موی گردن کفتار به دورم ریختند و از هر طرف به سوی من هجوم آوردند، تا آنجا که حسن و حسین[علیهما السلام] به زیر دست و پا رفتند و طرف جامه وردای من پاره شد و به سان گله‏ی گوسفند پیرامون مرا گرفتند تا من بیعت آنان را پذیرفتم.3

آغاز دوران خلافت امیرالمومنین

باری، امام (ع) در پاسخ درخواست آنان فرمود: من مشاور شما باشم بهتر از آن است که فرمانروای شما گردم. آنان نپذیرفتند و گفتند: تا با تو بیعت نکنیم رهایت نمی‏کنیم. امام (ع) فرمود: اکنون که اصرار دارید باید مراسم بیعت در مسجد انجام گیرد، چه بیعت با من نمی‏تواند پنهانی باشد و بدون رضایت توده‏ ی مسلمانان صورت پذیرد.

امام (ع) در پیشاپیش جمعیت به سوی مسجد حرکت کرد و مهاجرین و انصار با او بیعت کردند. سپس گروههای دیگر به آنان پیوستند. نخستین کسانی که با او بیعت کردند طلحه و زبیر بودند. پس از آنان دیگران نیز یک به یک دست او را به عنوان بیعت فشردند و جز چند نفر، که تعداد آنان از شماره‏ی انگشتان بالاتر نیست،4 همه به خلافت و پیشوایی او رأی دادند. بیعت مردم با امام (ع) در روز بیست و پنجم ماه ذی الحجه انجام گرفت 5 .

------------------------------

*با تلخیص از کتاب فروغ ولایت نوشته آیت الله جعفر سبحانی

[1] تاریخ طبری، طبع بولاق، ج 5، ص 152

[2] شرح نهج البلاغه‏ی ابن‏ابی‏الحدید، ج 4، ص 8

[3] نهج البلاغه، خطبه‏ی 3.

آنان عبارت بودند: از محمد بن مسلمه، عبدالله بن عمر، اسامة بن زید، سعد و قاص، کعب بن مالک، عبدالله بن سلام، اینان، به تعبیر طبری، همه از «عثمانیه» و هواداران او بودند (تاریخ طبری، ج 5، ص 153) به عقیده‏ی بعضی دیگر اینان بیعت کردند ولی در جنگ جمل شرکت نکردند.

[5] شرح نهج البلاغه‏ی ابن‏ابی‏الحدید، ج 4، صص 98



کلمات کلیدی :

:: برچسب‌ها:

نوشته شده توسط زینب عقابی در 92/7/30:: 10:27 صبح


::




::



:: قالب
::
قالب پارسی بلاگ

:: ترخون
محسن نصیری(هامون) *من اهل اینجا نیستم*

:: قالب
::
قالب پارسی بلاگ

::
:: قالب
::
قالب پارسی بلاگ



::

صفحه نخست | ایمیل ما | آرشیو مطالب | لینک آر اس اس | عناوین مطالب وبلاگ |پروفایل مدیر وبلاگ | طراح قالب

Powered By ParsiBlog.Com Copyright © 2009 by
Design By : wWw.temkade.com